Rekik naar achtste finale, Lille blameert zich

In de tiende ronde van de strijd om de Coupe de France heeft Olympique Marseille afgerekend met Montpellier, terwijl Lille werd uitgeschakeld door een vierdeklasser.

Olympique Marseille - Montpellier 2-0
Karim Rekik heeft zich met Olympique Marseille zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi. Ramy Bensebaini bood namens Montpellier de helpende hand door vier minuten voor rust een eigen doelpunt te maken. De tweede helft was tien minuten oud toen Brice Dja Djédjé de voorsprong verdubbelde. Daarmee was de wedstrijd beslist. Marseille mag daardoor blijven dromen van de eerste bekerwinst sinds 1989.

Trélissac - Lille 1-1 (Trélissac w.n.s.)
Lille ging af in Stade Firmin Daudou, waar Trélissac voor een daverende verrassing zorgde. De vierdeklasser speelde thuis met 1-1 gelijk tegen de club uit de Ligue 1. Nadat er in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Trélissac bleef het koelst vanaf elf meter en bereikte de achtste finale.