Reis tegen Petrolul Ploiesti de aanvalsleider van Vitesse

Vitesse begint het Europese seizoen in Roemenië met Jonathan Reis in de spits. De Braziliaan moet de eerste tik uitdelen aan Petrolul Ploiesti.

Reis tegen Petrolul Ploiesti de aanvalsleider van Vitesse

Petrolul Ploiesti is de eerste Europese tegenstander voor Vitesse, dat in de ogen van eigenaar Merab Jordania zich moet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Om de derde voorronde te overleven zijn doelpunten nodig.

Na het vertrek van goalgetter Wilfried Bony beseft Reis dat de ogen op dat punt op hem zijn gericht. Het rugnummer 9 hangt om zijn schouders. 'Het is aan mij om Bony op te volgen. Dat kan alleen maar door te scoren', aldus Reis in Voetbal International.

In Roemenië krijgt Reis in de aanval de ondersteuning van Renato Ibarra en Gaël Kakuta. Trainer Peter Bosz heeft op het middenveld Valeri Qazaishvili, Marko Vejinovic en Theo Janssen geposteerd.

De achterhoede herbergt een nieuwe naam. Kelvin Leerdam, die transfervrij van Feyenoord over is gekomen, is na het vertrek van Tomás Kalas de nieuwe rechtsback van Vitesse.

Leerdam vormt met Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden en Patrick van Aanholt de laatste linie voor keeper Piet Velthuizen. Mike Havenaar en Davy Pröpper ontbreken, waardoor Bosz slechts zes man achter de hand heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen