Reis gidst PSV met treffers tegen VVV naar koppositie

PSV is door een zege op VVV-Venlo de nieuwe koploper in de Eredivisie: 3-0. De ploeg van trainer Fred Rutten loste Ajax, dat op eigen veld verloor van FC Utrecht, af als lijstaanvoerder. Invaller Jonathan Reis (foto) was in het Philips-stadion twee keer trefzeker.

Reis gidst PSV met treffers tegen VVV naar koppositie

In een slechte eerste helft bleef de Limburgse uitploeg zonder al te veel moeite overeind. PSV was weliswaar de bovenliggende partij, maar mocht weinig aanspraak maken op een voorsprong.

Na de onderbreking drukte de thuisploeg het overwicht wél in doelpunten uit. Invaller Reis tekende voor de openingstreffer. De veelbesproken Braziliaan profiteerde van geschutter bij VVV-Venlo. Ferry de Regt leverde met een slechte terugspeelbal de bal in bij de PSV-spits, die vervolgens doelman Dennis Gentenaar kinderlijk eenvoudig omspeelde: 1-0.

Wilfred Bouma besliste het duel na ruim een uur spelen. De verdediger kopte raak na een hoekschop van Balázs Dzsudzsák. Reis vergrootte in de slotfase de feestvreugde van de kersverse koploper. De Braziliaan tikte van dichtbij binnen. Hij bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Door de overwinning vergrootte PSV het puntentotaal na acht duels naar achttien punten. Ajax volgt met een punt minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen