Reijnierse baalt van eerste helft: 'We werden overlopen'

Reacties

Met een wel erg jong elftal verloor Jong Oranje kansloos bij de leeftijdsgenoten van Jong Duitsland: 3-1. Interim-bondscoach Remy Reijnierse had sterke Duitsers gezien, maar baalde ook van zijn eigen ploeg.

Reijnierse baalt van eerste helft: 'We werden overlopen'

Reijnierse had ervoor gekozen om alleen spelers geboren op 1 januari 1994 of later op te roepen, met het oog op het EK 2017. De Duitsers, die in tegenstelling tot Jong Oranje wél naar het EK 2015 gaan, traden met dát toernooi in het achterhoofd aan met een gemiddeld stukken ouder team. En daarin schuilde een belangrijke reden voor de 3-1 nederlaag, vond Reynierse.

'Vergeet niet: onze spelers waren twee à drie jaar jonger. Dat is een behoorlijk verschil aan ervaring', sprak hij na afloop op de website van de KNVB. Toch zag hij bij zijn eigen ploeg ook wel het nodige mis gaan. 'Dit was een goede les voor onze jongens, in de eerste helft werden we overlopen. Duitsland was veel sterker. Alle credits naar hen, maar dat kwam ook door fouten van onze kant.'

'We hadden tijd nodig om ons te herpakken', ging hij zijn analyse verder. 'De tweede helft was tactisch én qua inzet veel beter. De groep wilde zich herstellen en dat hebben ze goed gedaan', besloot Reijnierse. De interim-trainer nam het stokje onlangs over van Adrie Koster, die er niet in slaagde het EK te halen. Binnenkort wordt duidelijk wie de nieuwe vaste bondscoach van Jong Oranje wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.