Regering Togo roept nationale ploeg naar huis

De regering van Togo eist dat de nationale ploeg terugkeert naar huis en niet zal deelnemen aan het toernooi om de Afrika Cup.

Regering Togo roept nationale ploeg naar huis

Eerder vandaag werd het bericht verspreid dat spelers en begeleiders alsnog in Angola wensten te blijven, ondanks de aanslag van vrijdag op de spelersbus waarbij drie dodelijke slachtoffers vielen onder wie assistent-bondscoach Abalo Amétéle. De spelers Serge Akakpo en Kodjovi Obilalé raakten gewond door een kogel in respectievelijk rug en nier.

Sterspeler Emmanuel Adebayor (foto) sprak eerder al tegen de BBC zijn twijfels uit over het vervolg van het toernooi om de Afrika Cup. 'Het is een voetbalwedstrijd, het is een van de grootste toernooien in Afrika en veel mensen zouden graag in onze positie staan, maar ik denk dat niemand bereid is zijn leven op te offeren.'

Na overleg in de nacht van zaterdag op zondag stelde de delegatie uit Togo toch te willen deelnemen aan de strijd om de Afrika Cup, maar de Togolese regering stelt zich op een ander standpunt en wil dat de delegatie zo snel mogelijk naar huis terugkeert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen