Togo trekt zich terug van strijd om de Afrika Cup

Togo laat de strijd om de Afrika Cup voor gezien na de dood van Abalo Amétéle. De assistent-bondscoach overleed als gevolg van de aanval op de spelersbus.

Togo trekt zich terug van strijd om de Afrika Cup

Togo heeft besloten zich terug te trekken van het Afrikaanse kampioenschap. De spelers en technische staf wachten op het vliegveld van de Angolese stad Cabinda op een vliegtuig dat hen naar de Togolese hoofdstad Lomé terugbrengt.

Hoewel de Angolese organisatie benadrukt dat het toernooi doorgaat en de veiligheidsmaatregelen worden verscherpt, volgen mogelijk meer landen het voorbeeld van Togo. 'We praten met andere teams uit onze groep om ze te overtuigen ook over te gaan tot een boycot', zei middenvelder Alaixys Romao in l'Equipe.

De spelersbus van Togo werd vrijdag aangevallen. Daarbij kwam de chauffeur om het leven en raakten spelers Serge Akakpo en Kodjovi Obilalé gewond door een kogel in respectievelijk rug en nier. Ook assistent-coach Amétélé was het slachtoffer en is aan zijn verwondingen overleden.

Emmanuel Adebayor (foto) sprak tegen de BBC vrijdag al zijn twijfels uit over het vervolg van het toernooi om de Afrika Cup. 'Het is een voetbalwedstrijd, het is een van de grootste toernooien in Afrika en veel mensen zouden graag in onze positie staan, maar ik denk dat niemand bereid is zijn leven op te offeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen