Reekers versterkt per direct technische staf Heracles

Reacties

Peter Reekers is woensdag toegetreden tot de technische staf van Heracles Almelo. De voormalige verdediger van de Tukkers ondersteunt hoofdtrainer John Stegeman, nadat de selectie afgelopen dinsdag werd teruggebracht naar 23 spelers.

Reekers versterkt per direct technische staf Heracles

Aanvankelijk bestond de spelersgroep uit 32 man, maar die is afgelopen dinsdag teruggebracht naar 23, de zogeheten kerngroep. Met ingang van woensdag is Reekers, die voornamelijk aan de slag gaat met de tweede groep, aangesteld als parttime assistent-trainer.

'Een echte clubman en een jonge gedreven trainer als aanvulling op de technische staf', aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over Reekers, die naast zijn werkzaamheden bij Heracles ook hoofdtrainer is van Tweedeklasser Stevo. Volgens Hoogma was de ingreep binnen de spelersgroep hard nodig.

'Als je slechte resultaten haalt zoals wij, denken heel veel jongens het recht te hebben op speeltijd. Dat vertaalde zich de laatste tijd in te veel onrust', lichtte Hoogma eerder al toe aan Voetbal International. 'Door met 23 man verder te gaan, kunnen de trainers gerichter werken aan het team en aan het dénken als team.'

Heracles verloor zaterdag in eigen huis met 1-3 van promovendus Willem II. Door dat resultaat bedraagt het gat met de veilige vijftiende plaats al zeven punten. Vanwege de sportieve teloorgang zette de Almelose club eerder dit seizoen trainer Jan de Jonge op straat ten faveure van John Stegeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.