Recordaantal nederlagen dreigt voor zwalkend Roda JC

Reacties

● FC Twente is als enige Eredivisie-ploeg nog ongeslagen thuis (W8, G7).

Recordaantal nederlagen dreigt voor zwalkend Roda JC

● In totaal zijn de Tukkers in eigen huis meer dan een jaar ongeslagen (negentien duels, laatste verlies Vitesse 0-1, 10 maart 2013).

● FC Twente is ongeslagen in zijn laatste vijf thuisduels met Roda JC (W4, G1). Roda JC won voor het laatst in het 2007 bij Twente met 0-1 (enige goal kwam van de voet van Davy De Fauw, nu SV Zulte Waregem).

● Roda JC boekte in zijn laatste tien uitwedstrijden geen zege en verloor zelfs zijn laatste zes uitduels.

● Roda JC won zijn laatste uitduel op 19 oktober 2013 tegen RKC Waalwijk (1-2).

● Indien Roda JC niet wint van FC Twente, dan zijn de kansen op direct lijfsbehoud verkeken voor de ploeg en spelen de Limburgers net als vorig seizoen play-offs om promotie/degradatie.

● Roda JC verloor dit seizoen al zeventien keer in de Eredivisie, het meest van alle ploegen. Het negatieve clubrecord van de ploeg is achttien verliespartijen in één seizoen, dat gebeurde drie keer eerder (in 1973/74, 2008/09 en 2011/12).

● Roda JC staat na 31 speelronden laatste in de Eredivisie. Sinds 1997/98 zijn alle hekkensluiters in de Eredivisie na 31 speelronden gedegradeerd (veertien keer direct, twee keer via de nacompetitie).

● FC Twente maakte dit Eredivisie-seizoen zestien goals in het laatste kwartier van de wedstrijd (een gedeeld record met Vitesse), terwijl Roda JC er juist de meeste tegen krijgt in de laatste vijftien minuten (zeventien).

● FC Twente scoort al veertien thuisduels op rij minimaal één keer. De Tukkers maakten in eigen stadion 38 doelpunten in vijftien duels, alleen Feyenoord maakte er eentje meer maar speelde wel zestien keer thuis.

● Vijf van de laatste acht schoten op het doel van Roda JC Kerkade resulteerden in een tegentreffer.

● FC Twente schept gemiddeld de meeste doelkansen per wedstrijd (16,19) maar is slordig in de afronding getuige de veertiende plek in het efficiencyklassement van VI: 62 goals op 502 doelpogingen geeft een rendement van 12,35 procent.

● Roda JC  doet het verdedigend matig (alleen NEC incasseerde meer treffers, 74) gezien de vijftiende plek in het efficiencyklassement: 64 goals op 401 doelpogingen tegen geeft een percentage van 15,96 procent. 

● Drie van de laatste vijf doelpunten van FC Twente werden door Dusan Tadic (twee doelpunten,  één assist) en Youness Mokhtar (één doelpunt, twee assists) gecreëerd.

Samenstelling: Willem van Beeren (m.m.v. Opta)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.