Recordaantal nederlagen dreigt voor zwalkend PSV

Reacties

● SC Cambuur won drie van zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie (W3, V1).

Recordaantal nederlagen dreigt voor zwalkend PSV

● De Friezen verloren dit seizoen maar drie van van hun tien thuiswedstrijden (W6, G1, V3). Dat gebeurde tegen FC Twente (0-1), Feyenoord (0-2) en Ajax (1-2).

● SC Cambuur incasseerde dit seizoen in thuisduels pas negen doelpunten. Van alle Eredivisieclubs kan alleen Ajax betere cijfers overleggen (drie tegentreffers in tien thuisduels).

● PSV leed afgelopen zondag op bezoek bij RKC Waalwijk (2-0) alweer zijn dertiende nederlaag van dit seizoen (na 33 officiële wedstrijden). Daarmee naderen de Eindhovenaren een negatief clubrecord van 46 jaar geleden.

● In het seizoen 1967/68 verloor PSV zeventien van zijn 38 officiële wedstrijden, het hoogste aantal verliespartijen tot nu toe in de clubhistorie.

● PSV lijdt dit seizoen vooral nederlagen op vreemde bodem: negen. Van de laatste negen uitduels wonnen de Brabanders er welgeteld één (bij FC Utrecht, 1-5), tegen één gelijkspel en zeven nederlagen.

● PSV slaagt er in de Eredivisie al 24 uitwedstrijden op rij niet in de nul te houden, de langste reeks van alle clubs op het hoogste niveau. De laatste clean sheet dateert van 30 september 2012, uit tegen VVV-Venlo (0-6).

● SC Cambuur en PSV stonden vier keer eerder tegenover elkaar in Leeuwarden. De thuisclub bleef telkens zonder zege in die duels (G1, V3).

● Ook in Eindhoven is het Cambuur nog niet gelukt te winnen van PSV. Vijf competitieduels in het Philips Stadion mondden uit in vier nederlagen en één gelijkspel (de 0-0 in de wedstrijd waarin PSV zijn honderjarig bestaan vierde).

● PSV bleef dit seizoen in dertien van zijn 21 competitieduels zonder zege (G5, V8). Dat is nu al meer dan tijdens de hele vorige jaargang (G3, V9).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.