'Recordaankoop Van Wolfswinkel kan druk Norwich aan'

Ricky van Wolfswinkel gaat het geïnvesteerde bedrag van tien miljoen euro absoluut waarmaken bij Norwich City. Die mening is Dean Ashton, voor de komst van de Nederlander de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis, toegedaan. Van Wolfswinkel komt over van Sporting Lissabon, de club die hij de afgelopen twee seizoenen diende.

'Recordaankoop Van Wolfswinkel kan druk Norwich aan'

'Persoonlijk denk ik dat iedere speler de druk voelt als een club veel geld voor je heeft betaald', aldus Ashton (links op de foto onder), in het verleden ook speler van West Ham United. 'Voetballers die aangeven daar geen last van te hebben liegen.' 'Ik wilde bij mijn transfer naar Norwich laten zien dat ik het gespendeerde geld waard was', gaat de inmiddels gestopte centrumspits verder. 'Voor mij was het een motivatie en hopelijk haalt Ricky ook motivatie uit zijn prijskaartje in plaats van negatieve druk.'

'Het verschil tussen Ricky en mij is dat ik midden in het seizoen kwam. Ik was ineens speler in de Premier League en moest gelijk aan de bak', aldus Ashton over zijn transfer in 2005 van Crewe Alexandra naar Norwich.

'Van Wolfswinkel is al maanden de grote aankoop voor het nieuwe seizoen. Maar ik verwacht geen problemen. Als aanvaller is het belangrijk snel je eerste treffer te maken en dan gaat het daarna vanzelf', besluit Ashton, die tijdens zijn debuutwedstrijd voor Norwich een eigen doelpunt maakte. RecordMet de overgang van Van Wolfswinkel voor tien miljoen euro brak de promovendus het record uit januari 2005. Destijds was Ashton, die op zijn 26ste stopte als betaald voetballer, met een transferbedrag van zes miljoen euro de duurste speler uit de clubgeschiedenis. Ook de eventuele komst van Ola Toivonen zal daar niet aan af doen.

De aanvallende middenvelder van PSV, die in Eindhoven nog een eenjarig contract heeft, staat nadrukkelijk in belangstelling bij The Canaries. PSV en Norwich City hebben reeds een akkoord bereikt over een transfersom van 5,7 miljoen euro. Het is afwachten of de speler tot een akkoord gaat komen met de club uit het oosten van Engeland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen