Recidivist Jansen voorlopig bij beloften Roda JC

Reacties

Roda JC Kerkrade is het gedrag van Anco Jansen even zat. De aanvallende middenvelder kreeg vrijdag op bezoek bij FC Oss (1-0 nederlaag) rood in de slotfase, na het slaan van een tegenstander.

Recidivist Jansen voorlopig bij beloften Roda JC

De 26-jarige Jansen mag inmiddels een recidivist worden genoemd, gezien de indrukwekkende kaartenverzameling die hij opbouwde tijdens zijn loopbaan. Bij FC Zwolle, FC Groningen, SC Cambuur, SC Veendam, De Graafschap en zijn huidige club was hij in totaal goed voor 27 gele kaarten, één keer rood na tweemaal geel en vijf directe rode kaarten.

Afgelopen winterstop haalde Roda JC-trainer René Trost de Zwollenaar tijdens een oefenduel met FC Lienden nog voortijdig naar de kant wegens natrappen. Een paar weken later kreeg hij tegen MVV Maastricht rood vanwege vermeend spugen naar de scheidsrechter, maar die zaak werd na een dubbel beroep van Roda geseponeerd.

Zijn laatste veldverwijzing leverde Jansen een schikkingsvoorstel op van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Het werd direct geaccepteerd door zijn club, die Jansen voor de duur van zijn straf naar de beloften heeft teruggezet. 'Een gezamenlijk besluit van directie en technische staf', zegt directeur Wim Collard daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.