Real Zaragoza en Loovens in goed overleg uit elkaar

Glenn Loovens kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Real Zaragoza maakte zaterdag bekend dat in goed overleg het nog één jaar doorlopende contract is ontbonden, waardoor de verdediger al na één seizoen vertrekt. Eerder al kreeg hij geen rugnummer toegewezen door de club.

Real Zaragoza en Loovens in goed overleg uit elkaar

In de zomer van 2012 maakte Loovens de overstap van Celtic naar Zaragoza, maar een groot succes werd dat niet. De tweevoudig international van het Nederlands elftal kwam 21 keer in actie in de Primera División, maar kon degradatie niet voorkomen. Tijdens het thuisduel met Barcelona op 14 april (0-3) beleefde Loovens een persoonlijke dieptepunt bij de Blanquillos.

Bij ieder balcontact werd de verdediger door de eigen aanhang genadeloos uitgefloten. Na de wedstrijd nam Manolo Jiménez, destijds hoofdtrainer van Real Zaragoza, het voor Loovens op. 'Heel het team was slecht, niet alleen Glenn. We waren vaak te laat en stonden niet goed.'

Maar desondanks komt er dus vroegtijdig een einde aan het Spaanse avontuur van Loovens, die eerder uitkwam voor Feyenoord, Excelsior, De Graafschap, Cardiff City en Celtic. De 29-jarige verdediger kan transfervrij op zoek naar de zevende club in zijn loopbaan. Real Zaragoza wenst hem op de website veel succes voor het vervolg van zijn carrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen