Real vervolgt jacht op 'La Decima' en revanche op Dortmund

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti ziet het niet zitten om Gareth Bale op de plaats van de geblesseerde linksback Marcelo te laten spelen. Dat zei hij in aanloop naar de kwartfinale van de Champions League, waar de Madrilenen woensdagavond Borussia Dortmund op bezoek krijgen (20.45 uur).

Real vervolgt jacht op 'La Decima' en revanche op Dortmund

Real Madrid is op jacht naar La Decima, de tiende Champions League/Europa  Cup I-overwinning in de historie. Vorig jaar dwarsboomden uitgerekend Die Borussen die weg, aangezien zij over twee wedstrijden in de halve finales te sterk waren voor De Koninklijke. Ancelotti, de opvolger van José Mourinho, is voorbereid op het weerzien met de Duitsers.

'Ik heb de wedstrijden tegen Dortmund van vorig jaar teruggekeken. Dat waren vreemde wedstrijden. We zullen morgen met veel intensiteit moeten spelen. We willen doorgaan in dit toernooi. Het is een droom om La Decima waar te maken. Wie de favoriet is in de Champions League? Dat is lastig te zeggen, want de beste teams van Europa zijn vertegenwoordigd in de kwartfinales.'

Ook liet de Italiaan zijn licht schijnen op sterspeler Cristiano Ronaldo. 'Ronaldo is zeer gemotiveerd. De fluitconcerten die hij van het publiek kreeg zijn nu weer vergeten', verwijzend naar de wedstrijd tegen Real Vallecano (5-0) van afgelopen zaterdag. Daarnaast had hij het over de linksbackpositie, aangezien vaste waarde Marcelo geblesseerd is. 'Gareth Bale is geen optie voor die positie.' Opmerkelijk, aangezien de linkspoot in zijn periode bij Tottenham Hotspur wel op die positie werd ingezet, maar bij Real voornamelijk als rechtsbuiten wordt gebruikt.

Benzema en Modric
Aanvaller Karim Benzema is er heilig van overtuigd dat zijn werkgever op alle fronten mee zal blijven strijden. 'De doelstelling is om drie titels te winnen en ik denk dat we daartoe in staat zijn. We zijn echter niet vergeten wat vorig seizoen is gebeurd, maar nu hebben we een vernieuwd team met een nieuwe mentaliteit', liet de Fransman optekenen.

Luka Modric maakt zich geen zorgen over de twee verliespartijen in de competitie. Barcelona (3-4) en Sevilla (2-1) waren vorige week te sterk voor Real Madrid. 'We hebben daarvóór geweldig gespeeld. We zijn ook nog hetzelfde team als voor die nederlagen. We hebben geen vertrouwen verloren en doen morgen onze uiterste best om te winnen. Belangrijk is om in ieder geval de nul te houden tegen Dortmund.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.