Klopp hoopt op herhaling sprookje: 'Wij zijn Assepoester'

Reacties

Net als vorig seizoen staan Borussia Dortmund en Real Madrid tegenover elkaar in de Champions League. Trainer Jürgen Klopp laat er geen misverstand over bestaan wie de favoriet is voor het duel van woensdag (20.45 uur) in Madrid.

Klopp hoopt op herhaling sprookje: 'Wij zijn Assepoester'

Vorig jaar troffen beide elftallen elkaar in de groepsfase van het miljoenenbal, waar Ajax in diezelfde Groep D zat. In Madrid werd het 2-2, thuis wonnen Die Borussen met 2-1. Later, in de halve finale, speelden beide teams wéér tegen elkaar. Toen bleek de ploeg van Klopp over twee wedstrijden wederom te sterk voor de Madrilenen. Thuis won Dortmund met 4-1, terwijl in Santiago Bernabéu met 2-0 verloren werd. Robert Lewandowski nam in de thuiswedstrijd de gehele productie voor zijn rekening, maar ontbreekt nu vanwege een schorsing.

'Real Madrid is dit seizoen denk ik nóg sterker dan voorheen. Het heeft goede spelers gekocht, zoals Isco en Bale. Met ons budget en de lijst met blessures, zijn wij zonder twijfel de underdogs. Wij zijn de Assepoester in deze ontmoeting', verwijst Klopp naar Neven Subotic, Sven Bender, Ilkay Gündogan, Marcel Schmelzer en Jakub Blaszczykowski, die allen in de lappenmand zitten.

'Ik zeg altijd dat we niet het beste team van de wereld hoeven te hebben. We moeten alleen het beste team van de wereld in deze clash verslaan. We zullen onze kansen pakken en, wie weet, winnen. We staan tweede in de competitie, spelen de halve finale van het bekertoernooi en hebben de kwartfinale van de Champions League bereikt', meent hij dat het allemaal niet zo slecht is wat zijn ploeg laat zien.

Sprookje
Geregeld denkt de flamboyante trainer nog terug aan het tweede duel met Real Madrid van vorig jaar, in de halve finale van de Champions League. Het sprookje van Dortmund in het miljoenenbal eindigde destijds in de finale tegen uitgerekend rivaal Bayern München. Arjen Robben maakte op Wembley de winnende goal (2-1).

Klopp denkt vol blijdschap terug aan de return tegen Real, waarin het wel onnodig spannend werd. 'Die laatste tien minuten waren extreem intens. Het was zó stressvol. Ik zal die avond nooit meer vergeten. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was erg speciaal, een uniek moment in mijn carrière.' De Koninklijke scoorde in de 82ste en 88ste minuut, waardoor Real met één doelpunt extra de finale zou halen. Die goal viel uiteindelijk niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.