Real ook onderuit in Sevilla, Atlético behoudt koppositie

Reacties

Dankzij een moeizame thuiszege op Granada is Atlético Madrid na dertig speelronden koploper in de Primera División. Real Madrid zakte naar de derde plaats, aangezien het verloor op bezoek bij Sevilla.

Real ook onderuit in Sevilla, Atlético behoudt koppositie

Sevilla - Real Madrid 2-1
Real Madrid had door de arbitrale beslissingen veelbesproken 4-3 nederlaag in de Clásico tegen Barcelona wat recht te zetten in de uitwedstrijd tegen Sevilla, maar ook in Andalusië ging De Koninklijke onderuit. En dat terwijl de ploeg van trainer Carlo Ancelotti tot aan het verlies tegen Barça 29 officiële wedstrijden op rij niet had verloren.

Met Sevilla troffen de sterren uit Madrid getuige vijf zeges in de laatste vijf competitieduels echter een team in vorm. Het elftal van trainer Unai Emery liet zich dan ook niet zomaar uit het veld slaan door een rake vrije trap van Cristiano Ronaldo in de veertiende minuut. De Portugese vedette voorkwam daarmee dat een eerste kwartier vol kansen geen treffer opleverde. Even later had Carlos Bacca na goed werk van José Antonio Reyes (ex-Real) alweer gelijkgemaakt.

Dat Bacca na een geniale ingeving van uitblinker Ivan Rakitic - hij wipte de bal met zijn hak over Pepe - de zesde zege op rij voor Sevilla bezegelde, hadden de Madrileense bezoekers vooral aan zichzelf te danken. Toen de Colombiaanse spits (ex-Club Brugge) zijn achttiende treffer van het seizoen maakte, zal Real nog wel even hebben teruggedacht aan de slordige openingsfase.

Omdat Ronaldo en zijn ploeggenoten ook in de slotfase het vizier niet op scherp hadden, zakt Real in vier dagen tijd van de eerste naar de derde plaats in de Primera División. De achterstand op koploper Atlético bedraagt drie punten, Barcelona heeft twee punten meer. Sevilla staat na de verrassende zege vijfde, met zes punten minder dan nummer vier Athletic de Bilbao.

Atlético Madrid - Granada 1-0
Door de 4-3 overwinning van Barcelona op bezoek bij Real Madrid was stadgenoot Atlético sinds zondag koploper in Spanje en de eerste plaats moest worden verdedigd tegen Granada, de nummer elf van de Primera División. Eenvoudig ging dat echter niet.

De thuisclub had weliswaar een overwicht, maar ook moeite om de verdediging van Granada uit elkaar te spelen. Veel kansen waren er dan ook niet in Estadio Vicente Calderón, maar na ruim een uur kwam Atlético toch op voorsprong. Diego Costa kopte raak.

Het was alweer het 24ste doelpunt dit seizoen van de in Brazilië geboren spits, die eerder deze maand zijn debuut voor Spanje maakte. Daarna was het de beurt aan de defensie van Atlético, de minst gepasseerde van de Primera División, om de zege over de streep te trekken.

En dat lukte. Voor de vijfde wedstrijd op rij bleef de ploeg van trainer Diego Simeone zonder tegentreffers. Na dertig duels heeft Atlético nu 73 punten, één meer dan nummer twee Barça. Real Madrid heeft na de tweede opeenvolgende nederlaag drie punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.