Real Madrid-beul Celta de Vigo niet langs Alavés

Reacties

Celta de Vigo heeft donderdag niet kunnen overtuigen in de eerste halve finale van de Copa del Rey. De beul van Real Madrid kwam in de stromende regen op eigen veld niet langs Alavés: 0-0.

Real Madrid-beul Celta de Vigo niet langs Alavés

Celta de Vigo, de nummer acht van Spanje, zorgde in de kwartfinales nog voor een daverende verrassing door Real Madrid uit te schakelen.  

In de eerste helft van het heenduel in de halve eindstrijd was daar niks van terug te zien. Celta hanteerde een laag tempo en creëerde geen enkele kans tegen de nummer elf van de Primera Division.

Na rust kwam Celta veel beter voor de dag, maar clubtopscorer Iago Aspas (foto) had zijn vizier niet op scherp staan. De spits stuitte onder meer op doelman Fernando Pacheco en de lat. John Guidetti mocht een kwartier voor tijd invallen en was nog gevaarlijk met een harde vrije trap, maar ook de ex-Feyenoorder kon geen doorbraak forceren.

Alavés bereikte nog nooit de finale van de Copa del Rey. De laatste keer dat Celta de Vigo in de eindstrijd stond, was in 2001. De return staat op 8 februari op het programma.

Woensdag deed Jasper Cillessen met Barcelona al goede zaken door de eerste halve finale tegen Atlético Madrid met 1-2 te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.