Cillessen geeft visitekaartje af met cruciale save tegen Atlético

Barcelona heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de finale van het toernooi om de Copa del Rey. Het eerste halvefinaleduel met Atlético Madrid werd met 1-2 gewonnen, met dank aan een hoofdrol van bekerkeeper Jasper Cillessen.

Barcelona kwam al in de zevende minuut op voorsprong via Luis Suárez, die afrondde na een heerlijke solo door de verdediging van Atlético. In de 27ste minuut had de ex-Ajacied de tweede goal op zijn schoen, maar hij wilde de aanval te ver doorvoeren en koos derhalve voor een pass op Neymar, terwijl hij er zelf veel beter voor stond.

De 0-2 kwam er voor rust alsnog en kwam op naam van Lionel Messi, die met links de bal in de verre kruising ramde. Het was een meer dan verdiende voorsprong, want Atlético was in de eerste helft geen schim van zichzelf.

Na rust was dat heel anders. De Madrilenen zetten Barça onder druk en kwamen in de 59ste minuut terug in de wedstrijd, via een kopbal van Antoine Griezmann. De Franse Bask kreeg vier minuten later een reusachtige kans op de gelijkmaker, maar Jasper Cillessen zat hem dwars met een erg knappe reflex.

In de slotfase verrichtte Cillessen nog een cruciale redding voor Barcelona, dat daardoor met een uitstekende uitgangspositie naar de tweede halve finale gaat. Deze staat op het programma voor 7 februari. Celta de Vigo en Deportivo Aláves staan in de andere halve eindstrijd.