Real Madrid wint ook zonder geschorste Cristiano Ronaldo

Real Madrid heeft zonder de geschorste Cristiano Ronaldo gewonnen van Real Sociedad: 4-1. Een snelle openingstreffer van de bezoekers werd moeiteloos weggepoetst.

Madrid moest het tegen Sociedad doen zonder clubtopscorer Ronaldo, die vorige week tegen Córdoba rood kreeg. Toen het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti al in de eerste minuut op achterstand kwam door een kopbal van Aritz Elustondo, dreigde een moeizame middag.

De Spaanse koploper herstelde zich echter moeiteloos van deze tegenslag en maakte al in de derde minuut gelijk. James Rodríguez kopte een voorzet van Marcelo binnen. Madrid nam vervolgens het heft stevig in handen en de 2-1 van Sergio Ramos in de 37ste minuut was volledig verdiend.

Vlak na rust besliste uitblinker Karim Benzema (foto met Rodríguez) de wedstrijd met een intikker op aangeven van Gareth Bale: 3-1. De Franse spits zorgde ook voor het slotakkoord, door met een schitterend schot in de bovenhoek de eindstand op 4-1 te bepalen.

Dankzij de overtuigende overwinning verstevigt Madrid de koppositie in de Primera División. De voorsprong op achtervolgers Barcelona en Atlético Madrid bedraagt respectievelijk vier en zeven punten. Real Sociedad, waar voormalig Manchester United-manager David Moyes de touwtjes in handen heeft, staat elfde.