Real Madrid verslaat Galatasaray ondanks goal Sneijder

De Braziliaanse verdediger Marcelo heeft Real Madrid de Trofeo Santiago Bernabéu bezorgd. Zijn treffer in het vriendschappelijke duel met Galatasaray bleek genoeg voor de 2-1 zege. Wesley Sneijder was tegen zijn oude werkgever nog wel eenmaal trefzeker.

Marcelo verzorgde in de slotfase het slotakkoord van het oefenduel met de Turken. De 27-jarige linksback sneed naar binnen en baande zich een weg naar de strafschopstip. Vanuit die positie schoot hij in de linkerhoek de 2-1 binnen.

Omdat Wesley Sneijder nog van zich deed spreken tegen zijn oude werkgever, mocht Galatasaray ook nog even hopen op de winst. De 31-jarige middenvelder verzorgde kort na rust de gelijkmaker. De 115-voudig international werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied van Real Madrid, kapte de bal met zijn rechter- naar zijn linkervoet en schoot in de rechterhoek binnen.

Daarmee deed hij de vroege treffer van Nacho teniet. De 25-jarige verdediger van de Madrilenen verzorgde al in de zeventiende minuut uit een hoekschop van Luka Modric de openingstreffer. De Spanjaard kopte de voorzet vanaf de rechterkant in de verre hoek.