Real Madrid troeft Inter af in China

Real Madrid heeft het vriendschappelijke duel met Internazionale in het toernooi om de International Champions Cup gewonnen. In China was De Koninklijke met 3-0 te sterk voor de Italiaanse topclub.

Trainer Rafael Benítez ruimde in het uitverkochte stadion basisplaatsen in voor Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, die in de tweede helft naar de kant gingen voor Denis Cheryshev en Lucas Vázquez. Niet de grootste sterren van De Koninklijke, maar de Spaanse aanvaller Jesé, Raphaël Varane en James Rodríguez (foto) maakten het verschil.

In de eerste helft opende Jesé na een zeer knappe aanname en dito afwerking de score in China, terwijl Varane na rust met een fraaie volley van dichtbij de marge op twee zette. De Franse verdediger werd op maat bediend door de doorgebroken Vázquez. Het mooiste doelpunt viel vlak voor tijd. Met een fraaie directe vrije trap bepaalde de Colombiaanse spelmaker Rodríguez de eindstand op 3-0.

Aanstaande donderdag neemt de Madrileense grootmacht het in Shanghai op tegen AC Milan. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic won vorige week zaterdag nog met 1-0 van stadgenoot Internazionale na een wonderschone treffer van Philippe Mexès.