AC Milan in China te sterk voor Inter dankzij juweel Mexès

Reacties

De eerste Milanese derby van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor AC Milan. Met een fenomenale volley maakte Philippe Mexès in Shenzhen het verschil tegen Internazionale: 1-0.

AC Milan in China te sterk voor Inter dankzij juweel Mexès

Mexès (foto) verbaasde bij het duel om de Chinese International Champions Cup vriend en vijand door in de 62ste minuut vanaf de rand van het strafschopgebied met een acrobatische volley toe te slaan. Juan Pablo Carrizo had geen schijn van kans op de inzet van de 33-jarige Fransman: 1-0.

Tot de schitterende goal van Mexès werden de bezoekers niet bepaald op spektakel getrakeerd. In de eerste helft, waarin Nigel de Jong de aanvoerdersband droeg bij Milan, kregen beide ploegen nauwelijks mogelijkheden. Drie minuten voor tijd zorgde Antonio Nocerino nog voor wat opwinding door rood te krijgen wegens een stevige charge en licht natrappen. Ondanks een offensief bleef in de slotfase een gelijkmaker van Inter tegen het tiental van Milan uit.

Met de drie punten die gepakt werden tegen Inter maakt Milan dus een goede start aan het oefentoernooi in China. Maandag neemt Internazionale het in dezelfde competitie op tegen Real Madrid, drie dagen later treffen de Madrilenen stadgenoot AC Milan. Eerder deze voorbereiding won Real Madrid al de Australische editie van de International Champions Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.