Real Madrid troeft Celta af en klimt naar de tweede plek

Real Madrid heeft de sterke reeks van de laatste weken voortgezet tegen Celta de Vigo. De ploeg trainer José Mourinho, die enkele belangrijke spelers rust gaf, speelde geen grootse wedstrijd maar pakte uiteindelijke wel de volle winst. In Estadio Balaídos werd het 1-2.

De eerste helft was voor de aanwezige fans in Vigo allesbehalve sprankelend. Madrid startte zonder Xabi Alonso, Álvaro Arbeloa en Gonzalo Higuaín. De drie spelers stonden afgelopen dinsdag nog als basisspeler op het veld in de Champions League-kraker met Manchester United (2-1 winst).

Real plaatste zich ten koste van de Engelse grootmacht bij de laatste acht. Wie zondag wel gewoon weer in de basis van de Madrilenen stond was Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler deed op Old Trafford zijn oude club nog pijn door een van de twee treffers aan te tekenen. Ook tegen Celta was de aanvaller weer van onschatbare waarde.

In de tweede helft besliste Ronaldo twintig minuten voor tijd de wedstrijd nadat scheidsrechter Xavier Fernandez een strafschop toekende aan De Koninklijke. Dit buitenkansje was hem wel toevertrouwd. Met zijn 26ste competitietreffer bepaalde CR7 de eindstand: 1-2.

Vlak daarvoor had de voormalige speler van Manchester United ook de score geopend, terwijl Celta twee minuten later de gelijkmaker aantekende. Doelpuntenmaker namens het elftal van trainer Abel Resino González was nummer tien Iago Aspas.

Door de nipte overwinning in speelronde 27 passeert Real stadgenoot Atlético Madrid, dat een wedstrijd minder heeft, op de ranglijst en bezet daardoor de tweede plaats in Spanje. Atlético speelt later deze avond tegen Real Sociedad en herovert bij winst de tweede plaats weer van Real. Celta de Vigo staat mede door deze nederlaag op de voorlaatste plaats.

Overige uitslagLevante - Getafe 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.