Real Madrid pikt nieuw talent op voor de Valverde-route

Reacties

Zinedine Zidane kan vanaf volgend seizoen bij Real Madrid beschikken over Hugo Vallejo. De buitenspeler is overgenomen van Málaga en wordt verhuurd aan Deportivo La Coruña.

Real Madrid pikt nieuw talent op voor de Valverde-route
© Pro Shots

Vallejo is een veelzijdige aanvaller en kan zowel als linksbuiten als in de punt van de aanval spelen. De negentienjarige Spanjaard wilde zijn contract bij Málaga niet verlengen, daarom besloot de club hem nu al te verkopen aan Real Madrid. Met het oog op speeltijd wordt Vallejo eerst nog een halfjaar verhuurd aan Deportivo La Coruña.

Bij Deportivo zette Real Madrid-parel Federico Valverde in het seizoen 2017/18 als huurling een enorme stap in zijn ontwikkeling. De 21-jarige Uruguayaan is nu echt doorgebroken bij de ploeg van Zidane en mag zich een van de weinige jonge middenvelders noemen die de coach echt heeft kunnen overtuigen. Dani Ceballos en Brahim Díaz faalden bijvoorbeeld.

Het transferbeleid van de nummer twee van La Liga is de laatste jaren steeds meer gericht op de verre toekomst. Vallejo moet voor de posities op de flanken uiteindelijk gaan concurreren met onder anderen Rodrygo en Vinícius Júnior, de Brazilianen die op hun achttiende al naar de Spaanse hoofdstad kwamen. Real won deze week ook de strijd om het Braziliaanse toptalent Reinier, die ook nog maar achttien jaar oud is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.