Real Madrid pakt koppositie

Real Madrid pakte de koppositie in de Primera Division. De regerend Spaanse kampioen won met veel moeite van het stevig spelende Tenerife. Sevilla en Athletic de Bilbao scoorden er lustig op los.

Dat Real Madrid de laatste weken in grootse vorm verkeert, bewees de Koninklijke in de openingsfase van het duel op en tegen Tenerife. Met prachtig aanvalsspel speelden de Madrilenen de defensie van de nummer zeventien van de Primera Division aan gort. Na veertien minuten leverde dat een verdiende 1-0 voorsprong op. Iván Helguera scoorde. Claude Makalele vond de Spaanse middenvelder, die vrijstond in het strafschopgebied.

Naarmate het duel vorderde, zakte het niveau van Real steeds verder weg. Daarbij werd de ploeg van coach Vicente del Bosque 'geholpen' door de tegenstander die zeer scherp speelde en zeer veel overtredingen beging: liefst 35 in het hele duel. Toch slaagde Tenerife erin het initiatief over te nemen. De ploeg van coach Pepe Mel wist echter niet veel kansen te creëren, en werd evenmin gevaarlijk.

In de slotfase richtte de woede van Tenerife zich op de scheidsrechter, die soms wel erg gemakkelijk vrije trappen toe kende aan de bezoekers, terwijl de thuisploeg amper iets mee kreeg. In de laatste minuut van de toegevoegde blessuretijd bestrafte de arbiter bovendien Tenerife met een dubieuze strafschop voor Real, na een worstelpartij tussen Federico Lussenhoff en Fernando Hierro. De Argentijn zou de Spoanjaard hebben neergehaald, maar echt duidelijk was niet welke aanvoerder zijn tegenstander omvertrok. Luis Figo bleef koel en schoof de 2-0 binnen.

Sevilla kwam drie keer op voorsprong tegen Athletic de Bilbao, maar zag even zo vaak de Baskische ploeg langszij komen. Alle doelpunten vielen in de zeer spannende tweede helft. Twee minuten na rust opende Moisés de score. Tien minuten na hem zette Joseba Etxebarria de 1-1 op het scorebord. José Antonio Reyes bracht Sevilla vervolgens nog twee keer op voorsprong, maar in de derde minuut van blessuretijd bezorgde invaller Santiago Ezquerro de ploeg van coach Jupp Heynckes alsnog het verdiende punt: 3-3.