Real Madrid neemt laatste moeilijke horde richting titel

In twee wedstrijden tegen middenmoters moet Real Madrid vier punten pakken om landskampioen van Spanje te worden. De Koninklijke nam zondagavond tegen Sevilla een lastige horde (4-1) en kan de titel inmiddels ruiken.

Met het vertrouwen van het bereiken van de Champions League-finale in het lichaam begon Real Madrid goed aan de wedstrijd tegen Sevilla. Al na tien minuten lag de 1-0 in het net, op een bizarre manier. De thuisploeg kreeg een vrije trap op de rand van de zestien en terwijl de scheidsrechter bezig was met randzaken van de vrije trap, schoot Nacho deze heel droog in het doel. Sevilla-goalie Sergio Rico werd totaal verrast en bewoog niet eens. Smeekbedes van de uitploeg bleven vervolgens onbeantwoord.

De goal van de Madrilenen betekende een nieuw Europees record voor de ploeg. Real Madrid heeft nu 62 officiële duels op rij gescoord, de laatste keer dat dit niet lukte was op 26 april 2016 tegen Manchester City (0-0, halve finale Champions League). Ondanks de voorsprong had Real Madrid het niet makkelijk in Estadio Santiago Bernabéu. Vooral Sevilla-aanvaller Stevan Jovetic maakte het de defensie van de thuisploeg lastig. Zo raakte hij binnen tien minuten twee keer de lat.

Na twintig minuten schoot de Montenegrijn hard op de kruising, tien minuten later stiftte hij de bal op de lat. De gelijkmaker kon niet uitblijven, maar Cristiano Ronaldo stak zijn ploeg voor de vierhonderdste keer de helpende hand toe in zijn loopbaan. Via een intikker bereikte de superster de mooie mijlpaal. In de 34ste minuut ontsnapte Ronaldo vervolgens aan een kaart, nadat de arbitrage een slaande beweging van hem over het hoofd zag.

In de tweede helft kwam Sevilla wederom prima mee met Real Madrid, ditmaal beloonde de ploeg zichzelf wel snel. Na twee keer pech scoorde Jovetic, hij vond na een mooie aanval met een beheerste inzet de rechterhoek: 2-1. Zinedine Zidane zag de bui al hangen en bracht met Casemiro een extra slot op de deur in het veld. Dit sorteerde effect, de angel werd uit het aanvalsspel van Sevilla gehaald. Toen Ronaldo tien minuten voor tijd met een kiezelhard schot de 3-1 maakte, knakte Sevilla en was de wedstrijd wel gelopen. Het slotakkoord was voor Toni Kroos, die de laatste schakel was in een snelle aanval: 4-1.

Champions League
Door de resultaten in de voorlaatste speelronde zijn alle Champions League-plekken in de Spaanse competitie vergeven. Barcelona en Real Madrid waren al zeker van het miljardenbal, Atlético Madrid voegde zich daar ondanks puntenverlies ook bij. Atléti speelde gelijk op bezoek bij Real Betis (1-1), maar omdat Sevilla verloor van Real Madrid, is Atlético zeker van de derde plek.

Ook de nummer vier van Spanje is bekend. Villarreal kon nog druk leggen op Sevilla, maar omdat de ploeg gelijkspeelde tegen Deportivo La Coruña, is de topvier van La Liga ingedeeld. Alleen Barcelona en Real Madrid maken met elkaar uit wie er nummer één en twee wordt. De topploegen staan beide op 87 punten, Real Madrid speelde wel een wedstrijd minder. De ploeg komt nog uit tegen Celta de Vigo (17 mei) en Málaga (21 mei).

Lees hier ook het wedstrijdverslag van Las Palmas - Barcelona.