Real Madrid eert Casillas met afscheidswedstrijd

Reacties

Iker Casillas krijgt een passend afscheid bij Real Madrid. De Koninklijke organiseert een afscheidsduel voor de clublegende.

Real Madrid eert Casillas met afscheidswedstrijd

President Florentino Pérez maakte dat bekend tijdens een persconferentie waarop hij afscheid nam van Casillas, die tot tranen geroerd was. Wanneer en tegen wie dit afscheidsduel zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

De persconferentie van Pérez en Casillas volgde op de hevige kritiek die Real Madrid kreeg rondom het vertrek van de sluitpost naar FC Porto. Niet de transfer an sich, maar de manier waarop Casillas richting de uitgang was gewerkt wekte bij de achterban veel wrevel. Het feit dat Casillas enkele uren na zijn transfer al werd ontvolgd op Twitter door Real Madrid, was symbolisch voor het volgens velen onwaardige afscheid van de clublegende.

Casillas kwam in 1990 terecht in de jeugdopleiding van Real Madrid. Negen jaar later speelde hij in zijn eerste seizoen (1999/00) meteen 27 competitieduels. Met Real werd Casillas (162 caps) vijf keer landskampioen en won hij drie keer de Champions League. Daarnaast won hij twee keer de beker, vier keer de Super Cup, twee wereldbekers en twee keer de Europese Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.