Real geeft klopjacht op Barcelona een vervolg dankzij treffers Isco

Real Madrid heeft zondagavond een broodnodige overwinning geboekt in de Primera División op Espanyol: 2-0. Isco was met twee treffers de grote man bij De Koninklijke tijdens de eerste thuisoverwinning in La Liga van het seizoen.

Real Madrid morste dit seizoen al zeven punten in La Liga, waardoor het zich weinig puntenverlies kan permitteren. Bij de thuisploeg debuteerde de achttienjarige Achraf Hakimi op de positie van rechtsback. De Madrilenen begonnen flitsend aan het duel en dit leverde binnen een minuut al gevaar op via Isco.

Na een kansenregen was het uiteindelijk ook Isco die na een half uur de ban brak op aangeven van Cristiano Ronaldo. De middenvelder tikte de bal beheerst onder Espanyol-doelman Pau López door. De goalie had even eerder nog een fantastische redding verricht op een kopbal van Sergio Ramos.

Na de pauze kwam Real Madrid minder overtuigend voor de dag, wat Espanyol een iets beter perspectief gaf dan in de eerste 45 minuten. Uiteindelijk maakte opnieuw de klasse van Isco het verschil tussen beide ploegen. Op aangeven van Marco Asensio schoot de Spanjaard zijn tweede treffer tegen de touwen. In de slotfase kwam de titelhouder niet meer in de problemen, maar verzuimde het uit te lopen naar een grotere overwinning.

Cristiano Ronaldo staat dit seizoen nog altijd op nul treffers in de Spaanse competitie. Met zijn assist op de eerste goal evenaarde de Portugees wel Raúl. Beide spelers dienden 83 keer als aangever in dienst van Real Madrid.

Eerder deze zondag won Barcelona gemakkelijk van Las Palmas (3-0), waardoor het foutloos bleef. Real Madrid stijgt naar de vijfde positie in La Liga en het gat met de Catalaanse koploper bedraagt dus nog altijd zeven punten. De Madrilenen moeten ook nog Atlético Madrid, Valencia en Sevilla voor zich dulden.

Valencia - Athletic de Bilbao 3-2
Valencia bezet dankzij de overwinning op Athletic de Bilbao de derde plaats in La Liga. In de eerste helft kwam de formatie van trainer Marcelino op een 2-0 voorsprong door een treffer van Simone Zaza en een penalty van Dani Parejo. Na een uur maakte Aritz Aduriz de aansluitingstreffer namens de ploeg uit Bilbao. Een goal van Rodrigo verruimde even later weer de voorsprong van Valencia. Het werd nog spannend door een doelpunt van Raúl García, maar Valencia trok in de slotfase de overwinning over de streep.