RC Genk laat dure punten liggen tegen Sint-Truiden

In de jacht op koploper Anderlecht heeft RC Genk duur puntenverlies opgelopen. In eigen huis kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen nummer twaalf Sint-Truiden.

RC Genk - Sint-Truiden 1-1RC Genk had het vooral aan zichzelf te danken dat het gat met koploper Anderlecht niet één maar drie punten bedraagt. De ploeg van trainer Franky Vercauteren was veel beter dan Sint-Truiden, maar wist dit niet in de score uit te drukken. Uit een ingooi van toptalent Kevin De Bruyne kon Elyaniv Barda in de tiende minuut, op randje buitenspel, de thuisclub op een voorsprong zette.

De nummer twee van de Belgische competitie bleef veel beter, maar scoren deed het niet. Sint-Truiden wel. Op slag van rust verlengde Nils Schouterden een kopbal van Ibrahim Sidibe tot doelpunt. Voor RC Genk het sein om in de tweede helft vol op de aanval te gaan, maar verder dan enkele gevaarlijke vrije trappen kwam het niet en het bleef dan ook 1-1 in de Cristal Arena.

Overige uitslagenSC Lokeren - Cercle Brugge 2-1KV Mechelen - KV Kortrijk 1-0AS Eupen - SV Zulte Waregem 0-2Charleroi - Germinal Beerschot 2-0 Foto: VI Images