RC Genk en Huysegems frustreren Club Brugge

Club Brugge was op eigen veld de betere ploeg, maar het was RC Genk dat met de drie punten huiswaarts keerde en met 2-0 won.

Club domineerde het duel, maar wist dat overwicht niet in een voorsprong uit te drukken ondanks een handvol grote kansen. Genk had minder problemen met scoren. Bij de eerste mogelijkheid sloeg Stein Huysegems toe in de vijftiende minuut. Op aangeven van Tom De Mul schoot hij bij de tweede paal de bal in het doel.

Brugge bleef gevaar stichtten, maar Genk breidde vlak na rust de voorsprong zelfs uit. Na een kopbal van Jelle Vossen verdween de bal via Adam Nemec in het Brugse doel. Ook nadat diezelfde Vossen in de 59ste minuut met rood van het veld was verdwenen, lukte het Club niet te scoren.

Club blijft derde met veertig punten en een achterstand van negen punten op koploper Standard Luik. Genk is vierde met 39 punten.