Standard Luik speelt sterk en klopt Tubeke simpel

Standard Luik had geen enkel probleem met Tubeke. De koploper van de Belgische Eerste Klasse won met 4-0 van de nummer vijftien.

Standard is dit seizoen in eigen land zeer wisselvallig. De ene keer wervelt de ploeg van coach Laszlo Bölöni, de andere keer acteren Les Rouches matig. Zaterdag was weer eens een goede avond.

In de laatste tien minuten van de eerste helft zorgden Igor De Camargo en Steven Defour voor een 2-0 ruststand na een sterke eerste helft van Standard. De Camargo haalde uit voor de eerste goal en Defour scoorde vanaf de strafschopstip. Na rust voerden Christian Benteke en Hiraç Yagan (foto) de score op tot 4-0.

Standard heeft 49 punten uit 22 duels. Anderlecht is tweede met 44 uit twintig wedstrijden. Tubeke is vijftiende met achttien punten, evenveel als nummer zestien FCV Dender EH.