RB Leipzig vermorzelt Stuttgart, hoofdrol voor Xavi Simons

RB Leipzig heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Bayer Leverkusen van vorige week. Het maakte voor eigen publiek gehakt van VfB Stuttgart en Xavi Simons was een van de blikvangers: 5-1. De oud-PSV'er was goed voor een goal en twee assists.

RB Leipzig
RB Leipzig
5 - 1
VfB Stuttgart

Door de 3-2 nederlaag tegen Leverkusen in de seizoensopener had Leipzig tegen Stuttgart wat recht te zetten. Serhou Guirassy opende na 35 minuten de score voor Stuttgart na een fout in de opbouw van linksback David Raum en dus kwam de ploeg van trainer Marco Rose opnieuw in de problemen. Na rust kregen de bezoekers alle hoeken van het veld te zien.

Dat begon in de 51ste minuut, toen Benjamin Henrichs een fout van Stuttgart-keeper Alexander Nübel afstrafte, die de bal tegen de rechtsback aantrapte. De van Bayern München gehuurde doelman zat even later weer mis bij een voorzet van Yussuf Poulsen. Loïs Openda profiteerde in de rebound, maar de treffer van de voormalige Vitesse-spits werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna ging het hard. Bij de fraaie 2-1 van Dani Olmo gaf Simons de assist. Na een rake kopbal Openda en een fraaie krul van Kevin Kampl, eveneens aangeven van Simons, was het de beurt aan de Oranje-international om het slotakkoord te verzorgen. In twee instanties maakte de van Paris Saint-Germain gehuurde Simons zijn allereerste doelpunt voor Leipzig.