RB Leipzig kan alles kopen, Balotelli denkt aan Gouden Bal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

RB Leipzig kan alles kopen, Balotelli denkt aan Gouden Bal

• Het is vandaag precies zeven jaar geleden dat AZ op een bizarre wijze werd uitgeschakeld in Europa. De Alkmaarders leken ten koste van Standard Luik op weg naar de derde plaats in de Champions League-groep (en daarmee een vervolg in de Europa League), maar incasseerden vlak voor tijd de 1-1 door een treffer van de mee opgekomen keeper Sinan Bolat.

Sinan Bolat (links) loopt weg na zijn historische treffer.
Sinan Bolat (links) loopt weg na zijn historische treffer.

'Ze presteren goed, maar het is een club die is ontstaan omdat Red Bull de omzet wil verhogen. Van een traditie is geen enkele sprake. Op Bayern München na heeft RB Leipzig het meeste geld. Als ze willen, kunnen ze alles kopen.'
• Directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund vindt het niet terecht dat RB Leipzig, dat verrassend de ranglijst in de Bundesliga aanvoert, wordt vergeleken met het Leicester City dat afgelopen seizoen de Premier League op zijn kop zette door landskampioen te worden.

Andrea Pirlo was in Europa weer voor even op het trainingsveld te bewonderen. Helaas voor de voetballiefhebbers deze keer niet met voetbalschoenen aan. De 37-jarige middenvelder van New York City is op vakantie in Londen en greep de kans om zijn ex-trainer Antonio Conte te begroeten. De twee werkten drie jaar met elkaar bij Juventus. De coach benadrukt dat Chelsea geen poging zal ondernemen om Pirlo te huren of over te nemen. 'Hij kwam alleen langs om gedag te zeggen, maar hij zou met zijn voetbalkwaliteiten nog wel met onze trainingen meekomen.' Pirlo verliet Juventus in de zomer van 2015 voor een avontuur in de Verenigde Staten.

De waarde van Cristiano Ronaldo's bezittingen bedroeg in 2015 meer dan tweehonderd miljoen euro, zo blijkt uit documenten die zijn management overlegde naar aanleiding van de verdenking dat de Portugees zich schuldig heeft gemaakt aan belastingontduiking.

De 'jaaropgave' van Cristiano Ronaldo. Bron: AS.
De 'jaaropgave' van Cristiano Ronaldo. Bron: AS.

Mario Balotelli ziet het wel voor zich dat hij in de toekomst de Gouden Bal wint. De Italiaan staat met Olympique Nice bovenaan in de Ligue 1, maar ondanks de zeven treffers in tien duels kampt Balotelli nog veel met blessures. Deze week keerde hij terug van een kwetsuur aan zijn kuit. 'Ronaldo en Messi zijn op dit moment de beste voetballers, niemand is zoals zij', vertelt Balotelli aan Chinese media. 'Maar als ik een goed jaar heb, zonder blessures, denk ik dat het niet onmogelijk is dat ik win.' Balotelli won in 2010 de Golden Boy Award voor beste speler jonger dan 21 jaar.

Feyenoord speelde donderdag thuis tegen Fenerbahçe (0-1), maar de spelers hadden het blauwe uittenue aan. Waarom? Scheidsrechter David Fernández droeg een geel shirt, dat te veel zou lijken op het blauw-geel van de Turken. Fenerbahçe droeg daarom een donkerblauw shirt en Feyenoord trad aan in het lichtblauw.

Fabio Capello had niet verwacht dat Francesco Totti op zijn veertigste nog op het hoogste niveau zou spelen. 'Ik dacht altijd dat zijn carrière zou eindigen zoals die van Ronaldo, omdat hij snel aankwam', zegt de Italiaanse trainer, die tussen 1999 en 2004 de leiding had bij AS Roma. 'Ik had nooit gedacht dat Totti nog zo lang door zou gaan, maar hij is erachter gekomen hoe je goed moet trainen en eten.'

'Het was een groot feest in de kleedkamer, want het is niet niks om Villarreal achter je te houden.'
Adam Maher eindigde donderdag met Osmanlispor bovenaan in Groep L van de Europa League na de 2-0 zege op FC Zürich. De PSV-huurling was belangrijk door ploeggenoot Dzon Delarge te lanceren met een no-look-pass. 'Ik zag hem diepgaan en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Dus moest die bal diep. Dat dit zonder te kijken kon, was leuk.' (De Telegraaf)

• De Franse nationale ploeg blijft nog een tijdje in shirts van Nike spelen. De voetbalbond is tevreden en heeft de samenwerking verlengd tot 2026. Nike levert sinds 2011 de tenues van Les Bleus. Van de inkomsten zal de bond ook blij worden: Franse media melden dat Nike vijftig miljoen euro per jaar gaat betalen, vijf miljoen meer dan bij de vorige overeenkomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.