RB Leipzig biedt aan gestaakt duel over te spelen

Reacties

VfL Osnabrück moet waarschijnlijk flink boeten voor het gedrag van het eigen publiek. Tegenstander RB Leipzig biedt aan het gestaakte bekerduel over te spelen.

RB Leipzig biedt aan gestaakt duel over te spelen

De Duitse bond is een onderzoek gestart naar het incident van maandag. Scheidsrechter Martin Petersen werd halverwege de tweede helft geraakt door een aansteker, die afkomstig was van de aanhang van de thuisclub. De wedstrijd werd daarna gestaakt. Het voorval gebeurde op het moment dat de vierdeklasser met 1-0 leidde.

De strafmaatregelen zijn onderwerp van discussie voor de Duitse tuchtcommissie, die zich ook zal moeten buigen over de uitslag. Mogelijk is een reglementaire nederlaag de consequentie voor het gedrag van Osnabrück-fans.

Volgens RB Leipzig-trainer Ralf Rangnick stond het incident niet op zichzelf. 'De hele wedstrijd vlogen de aanstekers, bekers en andere dingen richting onze spelers en ook onze warmlopende reserves. Het gaat zeker niet om één individu die met zijn daden heeft gezorgd voor het staken van de wedstrijd.'

VfL Osnabrück rekent sowieso op een boete. 'Het betekent mogelijk ook een uitschakeling. Maar er zijn ook andere gevolgen voor onze club', zei voorzitter Hermann Queckenstedt. 'Ik heb in de kleedkamer spelers gezien die tranen in hun ogen hadden. Het is zo triest als je alles geeft en dan door deze criminele daad de vruchten van je inzet niet kan plukken.'

Hoewel RB Leipzig mogelijk profiteert van een straf, wil de club uit de Tweede Bundesliga Osnabrück tegemoet komen. 'We bieden aan de wedstrijd opnieuw te spelen. Onze club staat voor eerlijkheid, fair play, sociale betrokkenheid, sportieve strijd en wederzijds respect', aldus Rangnick.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.