Razendsnel rood kost Porto de kop tegen Juventus

Reacties

Juventus staat al met één been in de kwartfinale van de Champions League. FC Porto hield met een man minder lang stand tegen de koploper van de Serie A, maar moest in de tweede helft uiteindelijk toch buigen voor De Oude Dame: 0-2. Het waren de invallers die het deden voor de verliezend finalist van 2015.

Razendsnel rood kost Porto de kop tegen Juventus

Voorafgaand aan het de confrontatie tussen de nummer twee van Portugal en de kampioen van Italië ging het vooral over de twee keepers: Iker Casillas en Gianluigi Buffon. De twee CL-veteranen kregen in het eerste bedrijf echter nauwelijks de kans zich te onderscheiden. Porto deed in de openingsfase zijn best de 39-jarige Italiaan op de proef te stellen, maar een schot van Rubén Neves en een vrije trap van Yacine Brahimi verdwenen over het doel.

Nadat Porto was uitgeraasd, nam Juventus het heft in handen. Via Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín zocht De Oude Dame de weg naar het doel van Casillas. Zijn defensie begon pas echt te kraken nadat Alex Telles in een tijdsbestek van twee minuten twee keer geel kreeg voor harde overtredingen op Juan Cuadrado en Stephan Lichtsteiner. Daardoor verdween bovendien de angel uit de ploeg, omdat trainer Nuno zijn spits André Silva vervolgens naar de kant haalde voor Miguel Layún.

De rode kaart voor Alex Telles in de 27ste minuut werd FC Porto uiteindelijk fataal. De Braziliaanse back kreeg binnen twee minuten (!) twee keer geel.
De rode kaart voor Alex Telles in de 27ste minuut werd FC Porto uiteindelijk fataal. De Braziliaanse back kreeg binnen twee minuten (!) twee keer geel.

Juventus, dat vorig jaar na een thriller tegen Bayern München strandde in de achtste finale, voerde de druk vervolgens op. Een vlammend schot van Cuadrado van buiten de zestien verdween tot opluchting van heel het Estádio do Dragão naast. In de laatste vijf minuten voor rust bleef de openingstreffer ook uit. Casillas redde knap op een laag schot van Higuaín, dat nog werd aangeraakt door zijn verdediger Felipe. Een knal van afstand van Dybala spatte buiten het bereik van San Iker uiteen op de paal.

Meteen na de hervatting ontsnapte Porto opnieuw toen Dybala raak schoot na een steekpass van Miralem Pjanic. De Argentijn werd teruggefloten wegens buitenspel. Dat moment leek het sein voor De Oude Dame om door te drukken. Porto hield met een man minder echter stand. Schoten van Khedira en Higuaín van buiten de zestien waren weliswaar gevaarlijk, maar misten het doel. Af en toe zocht Porto zelfs brutaal de aanval. Zo kopte Héctor Herrera vlak na rust in het zijnet.

Het waren uiteindelijk twee invallers die de doorbraak forceerden. In de 72ste minuut brak Marko Pjaca (foto) de ban met zijn eerste treffer in Turijnse dienst. De 21-jarige Kroaat was vijf minuten eerder in het veld gekomen voor Cuadrado. Dani Alves stond nóg korter binnen de lijnen toen hij twee minuten later bij zijn eerste balcontacten raak schoot uit een voorzet van landgenoot Alex Sandro. Dankzij die treffers lijkt Porto over drie weken tijdens de return voor een onmogelijke opgave te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.