Rayo-spits Piti pijnigt Málaga met twee doelpunten

Málaga heeft voor de tweede opeenvolgende keer puntenverlies geleden in de Primera División. Laagvlieger Rayo Vallecano was dankzij twee doelpunten van Piti in Andalusië met 2-1 te sterk.

Aanvoerder Francisco Medina Luna, voetbalnaam Piti, zette Vallecano al na elf minuten op voorsprong. De Andalusiërs hadden er pas na rust een antwoord op.

Martin Demichelis bracht Málaga met zijn eerste goal dit seizoen terug in de wedstrijd. De Argentijnse verdediger promoveerde een vrije trap van Joaquín met zijn hoofd via de binnenkant van de paal, tot een doelpunt. Het mocht niet baten, want in de zestigste minuut was het Piti die met zijn en Rayo's tweede zijn doelpuntenaantal dit seizoen verdubbelde: 1-2.

Door de winst maken de Madrilenen een fraaie sprong in de middenmoot van de ranglijst. Málaga, dat dinsdag op bezoek gaat bij AC Milan in de Champions League, verliest het zicht op de koplopers Barcelona en Atlético Madrid. Het gat met de twee ploegen kan na zaterdagavond oplopen tot tien punten. Foto: VI Images