Rayo vreest Real en Ronaldo, Barça leunt op Mathieu

Reacties

De dertigste speelronde in de Primera División gaat dinsdagavond om 20.00 uur van start. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit.

Rayo vreest Real en Ronaldo, Barça leunt op Mathieu

Real Madrid maakte zondag veel indruk door - mede dankzij vijf treffers van Cristiano Ronaldo - thuis met liefst 9-1 te winnen van Granada. Woensdag komt de ploeg van trainer Carlo Ancelotti bij Rayo Vallecano weer in actie. De laatste dertien onderlinge duels in de Primera División werden allemaal gewonnen door De Koninklijke.

Op 19 februari 1997 verloor Real voor het laatst in Campo de Fútbol de Vallecas (1-0). Eerder dit seizoen werd de wedstrijd tussen beide Madrileense clubs met 5-1 gewonnen door Real. Rayo is overigens bezig aan een uitstekend seizoen. Met nog negen duels voor de boeg bezetten Los Franjirrojos de negende plaats, waardoor de beste prestatie ooit op het hoogste niveau - achtste twee jaar geleden - mogelijk geëvenaard wordt.

Barcelona behield zondagavond met hangen en wurgen de vier punten voorsprong op Real Madrid door met 1-0 te winnen bij Celta de Vigo, dat eerder dit seizoen juist met dezelfde cijfers had gewonnen in Camp Nou. Tegen de vorige club van Barça-trainer Luis Enrique maakte Jérémy Mathieu het enige doelpunt van de wedstrijd (foto midden). De Franse verdediger was de speelronde ervoor in El Clásico ook al trefzeker. Woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen UD Alméria en die club - de huidige nummer achttien van de Primera División - won nog nooit van de Catalanen.

Van de voorgaande vijftien wedstrijden won Barcelona er twaalf, terwijl er drie eindigden in een gelijkspel. Op 6 maart 2010 liep Barça voor het laatst averij op tegen de Andalusiërs. Na een rode kaart voor Zlatan Ibrahimovic voorkwam Lionel Messi een historische nederlaag in Estadio de los Juegos Mediterráneos.

In de strijd om de derde plaats, goed voor directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, deed Atlético Madrid afgelopen weekend uitstekende zaken. Córdoba werd uit met 2-0 verslagen, terwijl Valencia thuis niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Villarreal. De regerend kampioen is daardoor de nieuwe nummer drie in de Primera División. Atlético speelt dinsdagavond de eerste wedstrijd van de dertigste speelronde en de ploeg van trainer Diego Simeone krijgt daarin bezoek van Real Sociedad, dat ondanks de opmars onder David Moyes teleurstellend tiende staat. De Basken wonnen eerder dit seizoen met 2-1 in San Sebastián, waar de Madrilenen toen bijna een helft met tien man speelde na een rode kaart voor Guilherme Siqueira.

Ook nummer vier Valencia wacht een confrontatie met een teleurstellend presterende club uit Baskenland. Athletic de Bilbao staat na 29 wedstrijden achtste, maar is al zo goed als verzekerd van Europees voetbal komend seizoen. In de finale van de strijd om de Copa del Rey wacht namelijk Barcelona, dat alleen theoretisch de kwalificatie voor Champions League nog kan mislopen. Het ticket voor de Europa League gaat dan ongeacht de uitslag van de eindstrijd naar Athletic.

Sevilla, zaterdag thuis nog met 2-0 te sterk voor Athletic, hoopt op een nieuwe misstap van Valencia. Met drie punten achterstand lonkt de derde Champions League-deelname voor de Andalusiërs. Dinsdagavond wacht het uitduel met Levante, terwijl de zaterdag daarna koploper Barcelona op bezoek komt in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Programma
Atlético Madrid 07-04
20:00
Real Sociedad
Levante 07-04
22:00
Sevilla
Eibar 07-04
22:00
Málaga
Deportivo La Coruña 08-04
20:00
Córdoba
Barcelona 08-04
20:00
UD Almería
Granada 08-04
22:00
Celta de Vigo
Rayo Vallecano 08-04
22:00
Real Madrid
Athletic de Bilbao 09-04
20:00
Valencia
Elche 09-04
22:00
Getafe
Villarreal 09-04
22:00
Espanyol
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.