Ranocchia eerste aanwinst, geruchten rond Maldini

De kersverse Internazionale-trainer Leonardo begint woensdag aan zijn nieuwe klus. Voor het eerst zal de Braziliaan een training van de Nerazzurri leiden. De eerste versterking is reeds aangetrokken door Inter en hoogstwaarschijnlijk blijft het niet bij de komst van verdediger Andrea Ranocchia.

Ranocchia eerste aanwinst, geruchten rond Maldini

Leonardo (foto boven) kwam tijdens zijn actieve carrière uit voor AC Milan en begon bij zijn club ook als trainer. Des te opmerkelijker is zijn overgang naar de eeuwige rivaal van AC Milan: stadgenoot Internazionale.

Maar volgens La Gazzetta dello Sport blijft het niet bij één pijnlijke overgang als het aan Leonardo ligt. De Braziliaan zou AC Milan-clubicoon Paolo Maldini willen aanstellen als zijn assistent. De voormalig verdediger kwam tijdens zijn gehele loopbaan uit voor de Rossoneri en brak er record na record.
<br /><br /> Overigens verliep het afscheid van de AC Milan-supporters minder succesvol voor Maldini. Na zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Milan trakteerde een deel van de fanatieke aanhang hem op een fluitconcert en werd er een spandoek in de hoogte gehouden waarop viel te lezen: 'Bedankt aanvoerder. Op het veld was je een echte kampioen, maar je had geen respect voor die mensen die je rijk hebben gemaakt.'

De supporters verwezen onder meer naar het miljoenensalaris dat Maldini ook op late leeftijd nog mocht innen.

Naast de mogelijke komst van een nieuwe assistent, is de eerste aanwinst van Inter eveneens bekend. Ranocchia heeft het trainingskamp van Genoa verlaten en zal zich woensdag bij het keurkorps van Leonardo voegen. De 22-jarige verdediger was al (gedeeld) eigendom van Internazionale, maar werd bij mede-eigenaar Genoa gestald om verder te groeien. De Milanezen betaalden 12,5 miljoen euro om volledig eigenaar van de voormalig Bari-verdediger te worden.

'Hij is nu thuis zijn koffers aan het pakken', verklapt de vader van Ranocchia. 'Wanneer hij zijn contract ondertekent, weet ik nog niet. Andrea kan het bijna niet geloven. Hij beseft volgens mij nog niet helemaal dat hij voor een grote en belangrijke club als Inter gaat spelen.'

Met de komst van Ranocchia (foto) dekt Internazionale zich in tegen het verlies van Walter Samuel. De Argentijn is langdurig uit de roulatie. Samuel scheurde begin november zijn kruisband af.

Alexis Sánchez is de volgende speler die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Internazionale. Met de eventuele komst van de Chileense aanvaller van Udinese heeft Leonardo meer aanvallende opties tot zijn beschikking en kan hij tevens zijn geliefkoosde 4-3-3 systeem spelen.

Maandag kreeg Leonardo de zegen van niemand minder dan Real Madrid-trainer José Mourinho. De Portugees, van wie bekend is dat hij geen fan was van Leonardo's voorganger Rafael Benítez, riep de Inter-fans op Leonardo te steunen. 'Leonardo is fantastisch. Vorig seizoen bewees hij al over veel trainerskwaliteiten te beschikken. Men mag hem daarom ook niet neerzetten als een Milanista. Ik wens hem veel geluk. Supporters van Internazionale: support hem alsjeblieft.' Zelf veroverde Mourinho in 2010 als trainer van Inter de treble.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's