Ranieri ziet Italië best zitten: 'Maar het is enkel speculatie'

Reacties

Claudio Ranieri wil graag bondscoach van Italië worden, maar benadrukt dat zowel hij als zijn spelers zich de komende maanden enkel op Leicester City moeten focussen.

Ranieri ziet Italië best zitten: 'Maar het is enkel speculatie'

De 64-jarige manager wordt dankzij de sensationele koppositie met The Foxes in de Premier League in de media veelvuldig gelinkt aan zijn vaderland Italië, waar hij Antonio Conte na het EK moet opvolgen. 'Ik zou het graag doen hoor, maar het is nog enkel speculatie. De laatste keer dat ik een nationaal team onder mijn hoede had, ging het niet zo goed', doelt hij op zijn kortstondige dienstverband met de Grieken in 2014.

Ranieri liep deze week ondanks een gelijkspel met Leicester tegen West Bromwich Albion (2-2) een punt verder uit op Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City. 'Mijn filosofie – en die probeer ik ook over te brengen op mijn spelers – is dat we alleen naar onszelf moeten kijken en niet naar de prestaties van onze concurrenten', vervolgt hij in gesprek met Saturday Night Football.

Net nu Leicester afstevent op een plek in de Champions League, wakkert de discussie weer aan over een Europese supercompetitie, iets waar Ranieri geen trek in heeft. 'Die clubs moeten zich eens afvragen waarom Leicester beter presteert dan zij. Als er eens iets vreemds gebeurt, moeten kleine clubs daar niet de schuld van krijgen.'

Leicester kan zaterdag (18.30 uur) op bezoek bij Watford uitstekende zaken doen in de Premier League, want eerder op de dag treffen de twee achtervolgers Tottenham Hotspur (drie verliespunten meer) en Arsenal (zes) elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.