Rampweek Go Ahead Eagles eindigt met beladen derby

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Met de IJsselderby tegen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles wordt de 'voetbalzondag' op gang geschoten.

Rampweek Go Ahead Eagles eindigt met beladen derby
Speelronde: 11
Aftrap: zondag 30 oktober, 12.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• PEC Zwolle deed afgelopen weekeinde extreem goede zaken. De club van trainer Ron Jans verruilde de achttiende voor de veertiende plek door met 0-2 te winnen bij Excelsior. Go Ahead Eagles heeft met acht punten een puntje minder dan de streekrivaal. De club uit Deventer wil zich in de derby bovenal revancheren voor de smadelijke nederlaag tegen Jodan Boys in het KNVB-bekertoernooi.

• In Eredivisie-verband stonden de provinciegenoten tien keer eerder tegenover elkaar in Zwolle. PEC Zwolle triomfeerde vijf keer, driemaal werd het gelijk en twee keer kraaide Go Ahead Eagles victorie.

• Alle competities meegerekend maakte Go Ahead Eagles in de laatste tien uitwedstrijden tegen PEC Zwolle slechts twee doelpunten.

• Na een ronduit matige start heeft PEC Zwolle de smaak te pakken. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 is inmiddels drie opeenvolgende competitiewedstrijden ongeslagen, de beste reeks in meer dan een jaar.

 Youness Mokhtar is de afgelopen weken op schot.
Youness Mokhtar is de afgelopen weken op schot.

 Youness Mokhtar is de afgelopen weken op dreef. De aanvaller was in zijn laatste drie Eredivisie-duels bij vier goals direct betrokken met drie doelpunten en één assist. Donderdag trof Mokhtar bovendien doel in het duel met VVV-Venlo in het KNVB-bekertoernooi (2-1 winst).

• Go Ahead Eagles koesterde dit seizoen 150 minuten een voorsprong in de Eredivisie. Buiten de eigen Adelaarshorst genoot de promovendus nog niet van een voordelige marge.

• Een mijlpaal lonkt voor PEC Zwolle. De club uit de hoofdstad van Overijssel produceerde tot nu toe 397 goals in thuiswedstrijden in de Eredivisie.

• PEC Zwolle maakte deze jaargang als enige Eredivisie-club nog geen treffer uit een standaardsituatie. Go Ahead Eagles sloeg al vier keer toe bij een dood spelmoment.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.