PEC maakt het in bekerduel met VVV onnodig spannend

PEC Zwolle heeft zich donderdagavond bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi geschaard. De Eredivisionist rekende af met VVV-Venlo, maar wankelde in de slotfase nog even: 2-1.

Een spetterende wedstrijd werd het niet in Zwolle, maar de thuisploeg hield in de eerste helft gemakkelijk stand tegen de bezoekers uit de Jupiler League. Kingsley Ehizibue opende na een half uur de score. Een voorzet van Calvin Verdonk werd door iedereen gemist, maar de aanvaller van PEC stond paraat en liet doelman Delano van Crooy kansloos.

Na rust kwam het cliché uit dat de bal er aan de andere kant in valt wanneer je zelf een kans mist. Joey Sleegers volleerde namens VVV tegen de paal en niet veel later kon het thuispubliek juichen. Youness Mokhtar schoot op aangeven van Ehizibue raak. Even later bracht keeper Delano van Crooy knap redding op een vrije trap van Mokhtar.

In de slotfase wankelde PEC nog enigszins doordat Sleegers na knullig balverlies over doelman Mickey van der Hart lobde, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de gasten uit Venlo niet. PEC had de wedstrijd echter al eerder kunnen beslissen met gevaarlijke pogingen van Mokhtar en Django Warmerdam.

PEC gaat donderdagavond de koker in voor de loting van de achtste finale. In de eerste ronde waren de Zwollenaren met 4-1 te sterk voor de amateurs van DVS'33. Zondag volgt in eigen huis de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles.