Rampseizoen Legia Warschau krijgt nieuw hoofdstuk met aanval spelersbus

Reacties

De spelers en technische staf van de Poolse topclub Legia Warschau zijn zondag na afloop van hun wedstrijd aangevallen door eigen supporters. Onderweg naar huis werd de spelersbus aangehouden en werd men op agressieve wijze geïntimideerd. De club bevestigde dat middels een statement.

Rampseizoen Legia Warschau krijgt nieuw hoofdstuk met aanval spelersbus

Op de terugweg, na de nipte nederlaag bij Wisla Plock, werd de selectie onder begeleiding van politie terug naar het trainingscomplex vervoerd. Dat meldt Legia via de officiële kanalen. Dit naar aanleiding van eerder genomen maatregelen. Desondanks kreeg een groep hooligans het voor elkaar de bus staande te houden.

Diverse raddraaiers kregen het tevens voor elkaar de bus in te komen. Op agressieve wijze maakten ze hun onvrede kenbaar. Volgens Poolse media zouden drie spelers fysiek bejegend zijn door de boze supporters. Door tussenkomst van de politie konden de slaags geraakte partijen uit elkaar gedreven worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Legia keurt via een statement alle vormen van agressie af en geeft aan geschrokken te zijn van de gebeurtenissen. Maatregelen zijn nog verder aangescherpt. Daarbij wordt in samenspraak met de spelersgroep en technische staf besloten over mogelijke juridische stappen. De politie is een onderzoek gestart.

Sinds afgelopen weekend staat Legia op een teleurstellende laatste plaats in de competitie. Dat terwijl het vorig seizoen nog kampioen werd. Dat deed het de voorgaande zes seizoenen sowieso vier keer, terwijl het die jaren nooit lager dan tweede eindigde.

Ekstraklasa

Stand Ekstraklasa 2021/2022

Polen

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Slask Wroclaw
34
7
14
13
42-52
-10
35
16
Nieciecza
34
7
11
16
36-56
-20
32
17
Wisla Kraków
34
7
10
17
37-54
-17
31
18
Górnik Łęczna
34
6
10
18
29-60
-31
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.