Rakitic na doelpuntenregen Messi: 'Je moet veel voor hem doen'

Reacties

Volgens Ivan Rakitic wordt al snel onderschat wat het vergt om met Lionel Messi samen te spelen. De Argentijn staat na vijf speelronden in La Liga al op negen goals en dat is ook te danken aan de organisatie rond hem.

Rakitic na doelpuntenregen Messi: 'Je moet veel voor hem doen'

Net als vaak onder Luis Enrique heeft Rakitic onder de nieuwe coach Ernesto Valverde vanaf het middenveld een belangrijke rol bij het ondersteunen van Messi, die dinsdag tegen Eibar nog vier keer scoorde (6-1). Als spelmaker van Sevilla keek de Kroaat met jaloezie naar de luxe van het samenspelen met de Barcelona-legende. Eenmaal in Camp Nou ervaarde hij wat dat echt inhoudt.

'Je moet veel voor hem doen. Hij is anders. Hij is de beste speler van de wereld en misschien wel aller tijden', zegt Rakitic bij BBC Radio. 'Je moet beseffen dat hij speciaal is. Het is makkelijk om naar hem te kijken en te zeggen dat je ook met hem kunt spelen, maar als je hier bent, is het toch anders.'

Bij afwezigheid van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar en geblesseerde Ousmane Dembélé en nu Luis Suárez nog niet in grootse vorm is, is de afhankelijkheid van Lionel Messi groot. De Argentijn is niet langer alleen het middelpunt bij het merendeel van de aanvallen, maar bijna bij iedere. Messi betaalt de verkregen vrijheid terug met goals. Niemand heeft Leo vroeger verteld dat hij kon wat hij wilde. Nee, hij heeft stap voor stap gezet om dit niveau te bereiken. Als team moeten we weten dat we speciale dingen voor hem moeten doen. Als hij drie of vier spelers voor zich heeft, in plaats van tien, dat maakt het makkelijker voor hem', aldus de opofferingsgezinde middenvelder.

Barcelona is na de gevoelige nederlagen tegen Real Madrid bij de strijd om de Spaanse Super Cup sterk aan de competitie begonnen. Met vijftien punten uit vijf duels en al een voorsprong van zeven punten op de eeuwige rivaal gaan de Catalanen aan de leiding in La Liga. En dat na een rumoerige zomer, waarin de club met Neymar een absolute sterspeler verloor aan Paris Saint-Germain. Die klap dreunde volgens Rakitic intern nog een tijd na: 'Het was erg lastig. Niet alleen omdat hij een van de grootste spelers is, maar hij is ook een groots persoon. Hij was een persoonlijkheid in de kleedkamer. In mijn ogen was het een slechte beslissing om naar PSG te gaan, want ik had hem er graag bij. Maar we moeten het respecteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.