Racing Santander blijft nog een jaar in Primera División

Real Valladolid, Tenerife en Xerez zijn op de laatste speeldag gedegradeerd naar de Segunda División. Málaga en Racing Santander blijven nog een seizoen actief op het hoogste niveau.

Racing Santander blijft nog een jaar in Primera División

Racing Santander-Sporting Gijón 2-0Mohammed Tchité was de grote held aan de kant van Racing Santander, dat voorafgaand aan de laatste speelronde 36 punten had. Evenveel als Málaga, Real Valladolid en Tenerife. Hekkensluiter Xerez had er drie minder. Maar thuis tegen Sporting Gijón liet de Belgisch-Rwandese spits van zich spreken. Tchité (foto) zorgde met treffers in de 35ste en 55ste minuut voor de 2-0 overwinning, waardoor de Racinguistas ook volgend seizoen actief zijn in de Primera División.

Valencia-Tenerife 1-0Valencia, dat al zeker was van de derde plaats en dus Champions League-deelname, deed zijn sportieve plicht in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tenerife werd verslagen door een treffer van verdediger Alexis Ruano, die samen met Hewdiges Maduro centraal achterin speelde, in blessuretijd. Tenerife degradeerde door de nederlaag na één jaar weer naar de Segunda División.

Osasuna-Xerez 1-1Ook het avontuur van Xerez op het hoogste niveau duurde slechts één seizoen. De ploeg van trainer Néstor Gorosito had niets aan het gelijkspel bij Osasuna, dat tot stand kwam door treffers van Dady (Osasuna) en Antoñito (Xerez). Fabián Orellana haalde het einde van de wedstrijd niet, de spits uit Chili ontving kort voor tijd zijn tweede rode kaart van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen