Race tegen de klok voltooid in stadion duel Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het WK in drie verschillende speelsteden tegen achtereenvolgens Spanje, Australië en Chili. Vrijdagavond begint voor Oranje het WK in de Arena Fonte Nova in Salvador.

Race tegen de klok voltooid in stadion duel Oranje

Nederland opent het WK op vrijdag 13 juni in Salvador om 16.00 uur (21.00 uur Nederlandse tijd) lokale tijd tegen wereldkampioen Spanje. Het is de noordelijkst gelegen speelstad waar Oranje tijdens de poulefase in actie komt, en daardoor ook het heetst.

Gemiddeld genomen wordt het in de kustplaats 27 graden in de maand juni, maar uitschieters naar boven zijn absoluut geen uitzondering. Salvador ligt op anderhalf uur vliegen van Rio de Janeiro, de vaste verblijfplaats van Oranje tijdens het WK.

De Arena Fonte Nova wordt ook wel de Bahia Arena genoemd. De thuishaven van EC Bahia werd in april 2013 ingehuldigd en was een van de zes stadions tijdens de Confederations Cup. Vlak voor dat toernooi stortte het dak in door hevige regenval, maar het herstel vond tijdig genoeg plaats om er de generale repetitie van het WK te laten plaatsvinden. Er kunnen 55 duizend toeschouwers in de op ruim 1.200 kilometer van Rio gelegen voetbaltempel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.