Quinn vonnist Excelsior in laatste minuut

Excelsior heeft in dit kalenderjaar nog weinig reden gehad tot juichen. Tegen Willem II kreeg de Kralingse ploeg in de laatste minuut opnieuw een flinke kater te verwerken.

In een weinig verheffende eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Maar het was Excelsior dat de kleedkamers kon opzoeken met een voorsprong. Said Boutahar (foto) opende op aangeven van Brian Pinas kort voor rust de score. De middenvelder Rotterdamse maakte na rust ook zijn tweede van de avond, maar wegens buitenspel kon de 0-2 geen doorgang krijgen.

De achterstand bracht Willem II-trainer Mark Wotte een half uur voor het einde tot het inbrengen van spits James Quinn voor verdediger Jos van Nieuwstadt. De wisseling van de wacht deed wat er van werd verwacht. Zes minuten na zijn entree leverde de Noord-Ier een belangrijke bijdrage aan de gelijkmaker. Na een voorzet van Dmitri Shoukov legde Quinn de bal terug op Tarik Sektioui, die geen probleem kende; 1-1.

De paal stond een tweede treffer van de Marokkaan in de weg, maar het geluk liet Excelsior in de laatste minuut in de steek. Quinn werkte een voorzet van Jatto Ceesay achter Cor Varkevisser, die in het Rotterdamse doel de voorkeur had gekregen boven Malkowski.