Quagliarella gaat tegen voetbaldwerg op jacht naar record Panucci

Reacties

Fabio Quagliarella maakte zaterdag zijn comeback in het shirt van de Italiaanse nationale ploeg, na een afwezigheid van negen jaar. De 36-jarige aanvaller, die in het shirt van Sampdoria bezig is aan een uitstekend seizoen, mocht tien minuten voor tijd invallen tegen Finland. Scoren lukte hem echter niet.

Quagliarella gaat tegen voetbaldwerg op jacht naar record Panucci

Dinsdagavond krijgt hij daar mogelijk een nieuwe kans voor. In de Italiaanse media rekent men erop dat bondscoach Roberto Mancini besluit Quagliarella een basisplaats te geven tegen Liechtenstein.

Lukt het Quagliarella om tegen het bescheiden Liechtenstein te scoren, dan maakt hij landgenoot Christian Panucci een record afhandig. Op dit moment is Panucci namelijk de oudste doelpuntenmaker ooit bij La Squadra Azzurra. De oud-verdediger trof in juni 2008 doel tegen Roemenië op het EK. Hij was toen 35 jaar en 62 dagen oud.

Of Quagliarella zelf erg bezig is met het bemachtigen van het record valt te betwijfelen. Eerder gaf hij aan dat hij heel kalm bleef onder zijn (toen nog) naderende comeback in het nationale elftal. 'Ik ben heel enthousiast, maar ook heel rustig. Ik ben op een leeftijd waarop ik mijn emoties onder controle heb, dus ik vind deze oproep heel prettig en ik ben blij om erbij te zijn', sprak de aanvaller in aanloop naar de interlandperiode.

Oudste speler ooit
Om daadwerkelijk de oudste speler ooit te worden bij Italië zal Quagliarella overigens nog wat jaren actief moeten blijven. Op dit moment is dat record namelijk in handen van oud-doelman Dino Zoff. Hij was bij zijn optreden tegen Zweden in mei 1983 namelijk 41 jaar en 89 dagen oud toen hij nog speeltijd kreeg. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.