QPR verspeelt met tiental zege tegen concurrent Wigan

Queens Park Rangers heeft de hoop op lijfsbehoud overeind gehouden met een 1-1 gelijkspel tegen Wigan Athletic. Hoewel QPR een groot gedeelte van het duel met de directe concurrent met tien man speelde zal het teleurgesteld zijn met 'slechts' een punt.

Nadat QPR-aanvaller Bobby Zamora na twintig minuten rood had gekregen voor een karatetrap op Jordi Gómez, leek het elftal van Harry Redknapp in de slotfase aan het langste eind te trekken dankzij een knappe goal van Loïc Rémy. De Franse miljoenenaankoop, die voor rust al de paal had geraakt, plaatste de bal beheerst in de verre hoek bij een succesvolle tegenstoot.

Toch was die goal niet genoeg voor een overwinning, want in blessuretijd kwam een overtreding van Stéphane M'Bia op Shaun Maloney QPR duur te staan. De Schotse aanvallende middenvelder krulde de daaropvolgende vrije trap schitterend langs Júlio César, die zich tot dan toe meerdere malen had onderscheiden bij pogingen van onder anderen Jordi Gómez.

Ondanks de late tegengoal is QPR met 24 punten nog altijd niet kansloos om directe degradatie naar het Championship te ontlopen. Met name het verlies van Sunderland bij Chelsea kwam Harry Houdini en zijn manschappen goed uit. Het verschil met de nummer zeventien liep daardoor terug tot zeven punten. Ook Wigan bezit 31 punten, maar het heeft nog een wedstrijd te goed.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.