QPR verrast op bezoek bij Chelsea, Suarez goud waard

Chelsea heeft zijn eerste wedstrijd in 2013 verrassend verloren van rode lantaarndrager Queens Park Rangers. Luis Suarez nam zijn goede vorm mee naar het nieuwe jaar en leidde Liverpool naar een zege.

Chelsea - Queens Park Rangers 0-1In een zeer matige eerste helft mocht Chelsea van geluk spreken dat het na vier minuten nog met elf spelers speelde, want Marko Marin ontsnapte aan een rode kaart na een krankzinnige tackle op Stéphane Mbia. De Duitser kreeg slechts geel van scheidsrechter Lee Mason.

Chelsea, dat de laatste vier competitiewedstrijden had gewonnen, stelde zwaar teleur op eigen Stamford Bridge. Pas na rust had de ploeg van manager Rafa Benítez wat kansen. De grootste mogelijkheid kreeg Fernando Torres, maar de spits stuitte op QPR-doelman Júlio César.

De bezoekers waren zelden gevaarlijk, maar kwamen in de 78ste minuut wél op voorsprong. Adel Taarabt legde de bal na een hoekschop opzij en voormalig Chelsea-winger Shaun Wright-Phillips schoot van buiten het strafschopgebied de verrassende 0-1 binnen.

Chelsea ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam in het resterende kwartier niet in de buurt van een doelpunt. Hekkensluiter QPR hield dus drie punten over aan het uitduel, waardoor het op gelijke hoogte komt met nummer negentien Reading. Chelsea blijft vierde en heeft - met een wedstrijd minder gespeeld - veertien punten achterstand op koploper Manchester United. Liverpool - Sunderland 3-0De thuisclub begon uitstekend aan de wedstrijd en was binnen een kwartier dicht bij een voorsprong, maar Simon Mignolet redde uitstekend op een vrije trap van Stewart Downing. In de negentiende minuut was het alsnog raak. Raheem Sterling scoorde op aangeven van Luis Suarez, de grote uitblinker. De voormalig Ajax-aanvaller maakte zeven minuten later 2-0 na een pass van Steven Gerrard.

In de 52ste minuut was de wedstrijd definitief beslist door weer een doelpunt van Suarez (3-0). Opnieuw was Gerrard de aangever. Door zijn twee doelpunten tegen Sunderland staat Suarez nu op vijftien treffers, één minder dan Premier League-topscorer Robin van Persie. Liverpool stijgt door de overwinning naar de achtste plaats, terwijl Sunderland veertiende blijft. Newcastle United - Everton 1-2Ondanks een geweldige start van de wedstrijd heeft Newcastle United op eigen veld een nederlaag geleden tegen Everton. Een verre trap van Tim Krul werd gemist door Sylvain Distin en John Heitinga, waardoor Papiss Cissé kon binnenkoppen. In de 29ste minuut was het bijna 2-0, maar James Perch kopte een vrije trap van Vurnon Anita tegen de paal achter doelman Tim Howard.

Op slag van rust zorgde Leighton Baines eigenlijk uit het niets voor de gelijkmaker en de manier waarop mocht er zeker zijn. De linksback schoot een vrije trap kiezelhard achter Krul en na een klein uur werd het zelfs 1-2. Ruim een minuut in het veld gleed Victor Anichebe een voorzet van Nikica Jelavic binnen, waardoor Everton naar de vijfde plaats steeg in de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.