QPR rondt corruptieonderzoek af: steun voor Hasselbaink

Reacties

Jerrel Hasselbaink kan op de volledige steun rekenen van Queens Park Rangers, zo heeft de Engelse Championship-club vrijdagochtend bevestigd. QPR startte een onderzoek naar de manager na publicaties van The Daily Telegraph.

QPR rondt corruptieonderzoek af: steun voor Hasselbaink

Bij het onderzoek van de krant naar corruptie in het Britse voetbal was de QPR-manager een van de personen die in opspraak raakte. Voor een aanzienlijke vergoeding zou de Nederlander hebben laten blijken open te staan voor een samenwerking met een investeringsmaatschappij, die ook spelers wilde stallen bij de Londense Championship-club. In werkelijkheid sprak Hasselbaink met undercoverjournalisten.

QPR startte na het verschijnen van het verhaal op 28 september een onderzoek, dat tijdelijk stil kwam te leggen door een gebrek aan informatie van The Daily Telegraph. De club stelt nu klaar te zijn. 'Ondanks verschillende verzoeken van ons en de advocaten van Hasselbaink, hebben we de volledige video en ander bewijs niet gekregen. Het resultaat is dat, mede door een gebrek aan bewijs, QPR zijn manager volledig steunt', aldus de huidige nummer dertien van het tweede Engelse niveau in een statement.

Corruptie
Hasselbaink liet eerder in een reactie weten naïef te zijn geweest. Naar eigen zeggen zou hij zich echter nooit schuldig maken aan corruptie. Sam Allardyce raakte ook betrokken bij het onderzoek van The Daily Telegraph. Zijn positie als bondscoach van Engeland bleek onhoudbaar en dus vertrok Allardyce noodgedwongen kort na de publicatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.