Puskás Award-alert: spectaculaire rabona-goal zet Sporting op juiste spoor

Reacties

Sporting Portugal heeft zondagavond mede dankzij een bijzondere treffer van Nuno Santos gewonnen van Boavista. De vleugelaanvaller opende de score met een zogeheten rabona.

Puskás Award-alert: spectaculaire rabona-goal zet Sporting op juiste spoor
© Screenshot Sport TV
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
3 - 0
Boavista
Boavista

Het duel tussen Sporting en Boavista was ruim een kwartier oud, toen toptalent Youssef Chermiti (leer hem via VI Scout beter kennen) de bal in het vijandelijke strafschopgebied terug wilde leggen op een ploeggenoot. Deze pass kwam niet aan, maar vervolgens kreeg Nuno Santos wel een schietkans. Hij koos niet voor een 'normaal schot' met rechts, maar met een inzet achter zijn standbeen.

De spectaculaire poging was succesvol. De 41-jarige Boavista-doelman Rafael Bracali stond op het verkeerde been en kon de openingstreffer daardoor niet voorkomen. Hierna werd hij nog twee keer gepasseerd, waardoor Sporting een 3-0 overwinning boekte.

Nuno Santos hoopt met zijn doelpunt ongetwijfeld in aanmerking te komen voor de Puskás Award, de prijs voor het Doelpunt van het Jaar. Deze award werd voor het afgelopen jaar onlangs nog uitgereikt, maar de race voor de volgende trofee is reeds geopend. Erik Lamela won de Puskás Award al eens met een rabona-goal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.